Az egészséges chips nass

Imádunk burgonyaszirom chips-et ropogtatni baráti összejöveteleken, tévénézés vagy társasozás közben, azonban valljuk be: nem a legegészségesebb étel...de olyan finom!

Azt mondani sem kell, hogy a gyári, zacskós, olajban sült chipsekhez viszonyítva a házi, kevés olajon sült, sokszínű zöldség chips összehasonlíthatatlanul finomabb és egészségesebb nassolnivaló.  Miért nem eszünk hát több egészséges chips-et? Könnyen elkészíthető rágcsálnivaló, roppant ízletes és garantáltan elnyered vele vendégeid elismerését.

 

 

A zöldség chips otthon is pillanatok alatt elkészíthető, lássunk is hozzá:

 

 

Cukkini chips, cékla chips, répa chips…mindegyik egészséges nasi hasonlóan készül.

 

Vegyél egy adag kedvedre való zöldséget, hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Egy tálban keverd össze az összes felszeletelt zöldséget egy kis olíva olajjal és sóval, majd öntsd bele sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, de ne hagyd magára, időnként nézz rá és forgasd meg őket. 

 

 

Paleo chips mártogatóssal

 

Még néhány hasznos tipp:

 

  • egyszerre csak annyi legyen a sütőben, ami szellősen elfér, hiszen nem párolni, hanem sütni szeretnéd a zöldségeket

  • a són kívül variálhatod más fűszerekkel is, próbálj ki különféle ízvilágokat

  • ha biztosra akarsz menni, akkor egyféle zöldséget csinálsz egyszerre, így elkerülheted, hogy valamelyik zöldség megégjen

  • a sütés végeztével konyhai törlőpapírra szedd ki a chipset, hogy felszívja a felesleges zsiradékot



A házi chips önmagában is kitűnő, de készíthetsz mellé könnyű mártogatóst, avokádó- vagy salsa szószt is.

 

Snidlinges-joghurtos mártogatós

 

Hozzávalók:

5 evőkanál joghurt

100 g krémsajt

1 gerezd fokhagyma

1 kk citromlé

snidling

só, bors

 

Keverd össze a joghurtot és a krémsajtot, majd add hozzá a préselt fokhagymát, az aprított snidlinget és a citromlevet. A végén ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, majd tedd hűtőbe a vendégek érkezése előtt legalább fél órával.