Kecskemét vezető hír

Átadták a Mercedes Benz Academyt

Átadták a Mercedes Benz Academyt

Átadták a Mercedes Benz Academyt Kecskeméten, az autógyár telephelyén felépült 8 ezer négyzetméteres területen 6 ezer négyzetmétert egy modern felszerelésekkel berendezett oktatócsarnok foglal el.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az átadó ünnepségen hangsúlyozta: a hazai járműgyártási további növekedéséhez elengedhetetlen a korszerű tudással rendelkező szakemberek munkája. Kiemelte: ma már minden harmadik, szakképzésben érintett diák részt vesz valamilyen duális képzésben, cél, hogy ez az arány is tovább növekedjen. Mert ami a cégeknek a technológia, az a munkavállalóknak a tudás - hangsúlyozta. A miniszter szerint jó döntésnek bizonyult a német mintájú duális képzés magyarországi bevezetése.

 

Átadták a Mercedes Benz Academyt Kecskeméten

A 2018-as tanévben  összesen 188 szakiskolai tanuló kezdte meg tanulmányait hat szakon 

 

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a megnyitón kiemelte, a gyár úttörő szerepet vállalt a duális képzési rendszer bevezetésében Kecskeméten. Elmondta, hogy 2011-ben három szakkal, az idei tanévtől pedig már hat szakmával indult el a szakképzés. A 2018-as tanévben összesen 188 szakiskolai tanuló kezdte meg tanulmányait a Mercedes-Benz duális szakképzéseiben, míg a főiskolai szinten 62 hallgató. Az oktatási központ szakközépiskolás diákoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, jelenlegi és leendő Mercedes-Benz dolgozóknak biztosít helyet a gyakorlatorientált képzésre. A több mint 3 milliárd forintos beruházást a magyar állam 622 millió forinttal támogatta.

MTI/T.D.