Kecskemét vezető hír

Bács-kiskun megyei konzorcium kapott uniós támogatást

Bács-kiskun megyei konzorcium kapott uniós támogatást

Nyolc Bács-Kiskun megyei konzorcium 3,84 milliárd forint európai uniós támogatásban részesül a társadalmi hátrányok mérséklésére EFOP keretében.

Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy 53 települési önkormányzat, a megyei önkormányzat, egy intézmény és egy civil szervezet 8 konzorciumba tömörülve nyújtotta be pályázatát. A támogatásnak köszönhetően a hátrányos helyzetű, aktív korú lakosok foglalkoztathatóságának javítása érdekében többek között álláskeresésre felkészítő tanácsadást szerveznek, különféle mentorprogramot indítanak, valamint a munkáltatók körében szemléletformáló és antidiszkriminációs képzéseket tartanak, a mélyszegénységben élők, különösen a romák integrációja érdekében pedig különféle innovatív programokat valósítanak majd meg.

 

Csaknem ötmilliárd forintos fejlesztés indul Bács-Kiskun megyében

3,84 milliárd forint európai uniós támogatásból mérsékelhetik a társadalmi hátrányokat Bács-Kiskun megyében

 

A letelepedést és a vidéki élet elindítását segítve a megyei önkormányzat a Kiskunmajsa, Kunszentmiklós, Tiszakécske és Solt önkormányzata által vezetett konzorciumok teljes területén kialakít egy telefonos applikáción és interneten keresztül is elérhető adatbázist. Továbbá Kunszentmiklós-Tasskertes, Kiskunfélegyháza-Bankfalu és Szabadszállás leromlott városrészei újulhatnak meg a TOP keretében elnyert egymilliárd forintnak köszönhetően. A támogatásból fordítanak a lakhatási feltételek javítása mellett a lakókörnyezet fejlesztésére, a közbiztonság javítására és a halmozottan hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának elősegítésére is. A pályázat révén Kerekdomb és Lakitelek között kerékpárút is épül.

MTI/T.D.