Kecskemét vezető hír

Megújult a Mercedes-Benz Iskola

Megújult a Mercedes-Benz Iskola

Átadták a Mercedes-Benz Iskola közel 600 millió forintból felújított épületszárnyát a Lestár Péter Oktatási Központban, amelyet az autógyár saját forrásából és állami támogatással korszerűsített.

Lena Doll, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója az átadó ünnepségen kiemelte: a Mercedes-Benz Iskolát 2009-ben alapították a Daimler AG, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja és Kecskemét város együttműködésének köszönhetően. Az intézményben kezdetben a Németországból érkező családok gyermekeinek oktatása folyt, de három éve megnyitotta kapuit a magyar anyanyelvű tanulók előtt is.

 

Megújult a Mercedes-Benz Iskola - fotók: keol.hu

Átadták a Mercedes-Benz Iskola közel 600 millió forintból felújított épületszárnyát a Lestár Péter Oktatási Központban

 

A beruházással az alsó és felső tagozatos diákok most már közös épületben, a Lestár Péter Oktatási Központ külön épületszárnyában tanulhatnak, korszerű és jól felszerelt oktatási körülmények között. Az iskolának jelenleg 62 alsó és 31 felső tagozatos tanulója van. Az oktatás Baden-Württemberg tartomány tantervei szerint történik. Az alsó tagozatban a német nyelvű oktatás szinte minden órán két pedagógus közös munkájával valósul meg, a német tanító mellett mindig egy magyar nyelvű pedagógus is foglalkozik a diákokkal. Negyedik osztály végére a gyerekek már mindkét nyelven nagyon jól ki tudják fejezni magukat. A Mercedes-Benz Iskola vezetése a későbbiekben 11. és 12. osztály elindítását is tervezi. A fejlesztés során a tantermek, csoportszobák és tanári szobák korszerűsítése mellett megújult a lépcsőház, az aula, a földszinti tornaterem és az öltözők, a melegítőkonyha, az étkező, a tankonyha, és további két oktatóterem is.