Kecskemét vezető hír

Újabb gyártócsarnokot adtak át Kecskeméten

Újabb gyártócsarnokot adtak át Kecskeméten

A KÉSZ Ipari Gyártó Kft. hegesztő-gyártócsarnokkal bővítette acélszerkezet-gyárát, az 1,17 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztést a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében 583 millió forinttal támogatta a kormány.

Az átadáson Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy kiemelt feladat a versenyképesség megtartása és növelése. A KÉSZ Kft. az acélszerkezet gyártás területén komplex, a tervezéstől a gyártáson át a szerelésig, a piaci igények teljes palettáját lefedő szolgáltatást nyújt, emellett jól ismert az innovációs képességéről. A vállalat 35 éves fennállása során 29 országba exportált szerkezeteket, folyamatosan fejleszt és növeli a bevételét.

 

Újabb gyártócsarnokot adtak át Kecskeméten

A KÉSZ Ipari Gyártó Kft. 1,17 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztést hajtott végre

 

Az új gyárrészleg 40 új munkahelyet teremt, és 30 százalékkal növeli a KÉSZ acélszerkezetgyártás kapacitását.  A gyár az új gépeknek és eszközöknek köszönhetően nagyobb méretű acélszerkezetek gyártására is alkalmas lesz.  A beruházás során egyebek mellett lézervágó és hegesztőgépet, festő-technológiai berendezést, kompresszor állomást, hidraulikus CNC-élhajlítót, valamint 3D lézerszkennert vásároltak. A 25 ezer négyzetméter alapterületű, speciális berendezésekkel felszerelt acélszerkezet-gyártó központ Magyarország és Európa egyik legmodernebb ilyen jellegű létesítménye, gyártókapacitása meghaladja az évi 16 ezer tonnát.

 

/T.D.