Kecskemét

Átadták az Univer új kecskeméti üzemét

Átadták az Univer új kecskeméti üzemét

Közép-Európa legnagyobb paradicsom-feldolgozó üzemét adták a Kecskeméten, az Univer Product Zrt. 4,3 milliárd forintos kapacitásbővítő fejlesztését a kormány 2,1 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatással segíti a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében.

Az ünnepélyes átadáson elhangzott, a nagyvállalati beruházási támogatási program eddig 49 vállalkozás több mint 70 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő beruházását segítette elő, és összességében közel 1650 új munkahely létrejöttéhez járult hozzá. Az Univer Product Zrt. kizárólag magyar alapanyagokból állítja elő a több esetben is kategóriája legjobban keresett termékeit, és több száz hazai őstermelőnek ad ezzel biztos megélhetést. 

 

Átadták az Univer új kecskeméti üzemét

Közép-Európa legnagyobb paradicsom-feldolgozó üzemét adták át Kecskeméten

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy a dél-alföldi régió legfejlettebb megyéje, Bács-Kiskun az elmúlt években az egy főre jutó bruttó hazai termék növekedési ütemében lehagyta az ország legfejlettebb megyéit. Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere "Európa prémiummárkás, élelmiszeripari "nagymoguljának" nevezte a vállalatot. A beruházás 140 ezer tonnára növeli, megduplázza az éves nyers paradicsom-feldolgozó kapacitást, továbbá nagyvennel bővül az alkalmazottak száma. Az Univert 2016-ban a Hungarikumok Gyűjteményébe is felvették. 

 

/T.D.