Kecskemét

Együttműködési megállapodás a természetvédelem keretében

Együttműködési megállapodás a természetvédelem keretében

A Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság kötött együttműködési megállapodást, melynek keretében a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban minden évszakban rendeznek egy közös sétát, ezzel népszerűsítve a a természetvédelmi terület színes állat- és növényvilágát. 

Az Évszakos séták lehetőséget biztosítanak bárki számára, hogy jobban megismerhesse a helyi jelentőségű természetvedelmi területet, ehhez nyújtanak segítséget a Nemzeti Park szakemberei. A szabadidőközpontot Kecskemét ligetének is nevezik, céljuk, hogy minél többen látogassák és ismerjék meg. Ez eddigi visszajelzések szerint, aki ismeri, az szereti is - hangzott el a sajtótájékoztatón.

 

Együttműködési megállapodást kötött a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság - forrás: hiros.hu

Együttműködési megállapodást kötött a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság 

 

Gilly Zsolt, a Kiskunsági Nemzeti Park ökoturisztikai osztályvezetője szerint egy város élhetőségét különösen meghatározza a zöldfelületek nagysága, az Évszakos séták pedig egy új arcát mutatják meg a helyi jelentőségű természetvédelmi területnek. Idén már sor került a téli és tavaszi sétára, a nyári séta témája a Szabadidőközpont vízi világa lesz.

 

/T.D.