Kecskemét

Elkezdődött a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

Elkezdődött a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

A 33. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál március 5-én vette kezdetét, a hónap végéig tartó rendezvény középpontjában a város 650. évfordulója áll.

Bak Lajos, a főszervező Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ ügyvezető igazgatój sajtótájékoztatón mondta el, hogy a rendezvényhez számos intézmény csatlakozik saját eseményeivel, így a fesztiválon belül több olyan programsorozat is zajlik majd, amely több napon át szintén számos eseményt kínál. A több mint három héten át zajló fesztivál nyitórendezvénye a Kecskemét arcai IV. című képzőművészeti kiállítás és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar a városhoz kötődő zeneszerzők műveit felvonultató hangversenye.

 

A 33. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál a város 650. évfordulójának jegyében zajlik

A 33. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál a város 650. évfordulójának jegyében zajlik

 

A fesztivál programjai között megtalálhatóak a kiállítások, játékos programok, hangverseny, mese- és versíró, valamint rajzpályázat. A kínálatot hagyományosan a Bohém Fesztivál, a Kecskemét Fringe, a Szín-Tár és a Világzenei Együttlét évről évre megújuló programkínálata is gazdagítja. A rendezvénysorozat ideje alatt Kecskemét főterén népművészeti vásár várja az érdeklődőket.

 

MTI/T.D.