Kecskemét

Kecskeméten kezdődött a Muzsikál az erdő programsorozat

Kecskeméten kezdődött a Muzsikál az erdő programsorozat

Kecskeméten, a Nyíri erdőben, majd Lakitelek-Tőserdőn kezdődött a Muzsikál az erdő 15. évadjának programsorozata május 26. és 27. között.

Az idén is három térségben jelentkező Muzsikál az erdő rendezvény célja az erdő és a zeneművészet erejével a fenntartható, környezettudatos életvitelre buzdítani a programok résztvevőit. Ennek jegyében a Muzsikál az erdő a hírös városban elnevezésű programsorozat szervezői május 26-án Kecskeméten, a Nyíri erdei Vackor Vár Erdei Iskola területén a gyermekeket kézműves- és sportfoglalkozásokkal, valamint a Ciróka Bábszínház és a Lóca Együttes műsorával várták.

 

Kecskeméten kezdődött a Muzsikál az erdő programsorozat

 

A Millenniumi Hársfakör lombkoronája alatti erdei koncert első fellépőjét, az In Medias Brass rézfúvós quintettet a Zoord Zenekar követte, zárásként a Fonó Zenekar a magyarság és a Kárpát-medence népeinek zenéjét hozta el a Nyíri erdőbe. A nap során kerékpártúra, erdei séta népzenei meglepetések, helyi termékek bemutatója és vására volt, valamint megnyitották a 2017-es fotópályázat nyertes képeiből rendezett Muzsikál az erdő elnevezésű kiállítást is. Május 27-én különösen színes, gazdag gyermeknapi programokkal készültek. A kilátogató családokat kézműves foglalkozások, bábelőadás, sárkányeregetés, íjászat, lovagoltatás, táncoktatás, hangszerbemutató, gyermekkoncertek és környezettudatos divatbemutató szórakoztatta.

 

MTI/T.D.