Kecskemét

Kecskeméten nővérszálló épül

Kecskeméten nővérszálló épül

Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere, az egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztéséről szóló sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy minden nemzet jövője az egészséges életmódon múlik.

Ennek megfelelően a kormány kiemelt figyelmet fordít az egészségügyre. A munka minőségét az határozza meg, hogy kik és milyen színvonalon dolgoznak, valamint a kórházban dolgozók határozzák meg a kórház hangulatát, az ellátás minőségét, a beteg elégedettséget és a kórház jó hírét.

 

2010 óta folyamatosan került sor az egészségügyi dolgozók különböző rétegeinek támogatására és ezen belül a fizetésemelésekre. A következő 4 évben is emelkedni fognak a szakdolgozói fizetések.  Viszont nemcsak a bér határozza meg az emberek életminőségét, hanem a szociális viszonyok is, ezen segít most a kormány.

 

 

8,5 milliárd forintért 13 megyében jönnek létre nővérszállók. Kecskeméten, Szombathelyen, Kaposváron és Nyíregyházán új nővérszállók épülnek, további 12 településen régebbi nővérszállókat újítanak fel és korszerűsítenek a tervek szerint 2020 év végéig. Ebből a  8,5 milliárd forint támogatásból nagyjából 1600 dolgozó lakhatását tudják biztosítani. Ezzel a lehetőséggel az szakdolgozók lakhatási körülményei javulnak.

 

Az egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztéséről

forrás:youtube - Az egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztéséről

 

Európában kb 1 millió egészségügyi dolgozó hiányzik a rendszerből. Az a cél hogy akik itt vannak azok itt maradjanak, olyan munkakörülmények legyenek ami az életpályájuknak megfelelő, ne akarjanak elmenni külföldre.