Kecskemét

Kezdetét vette a Kecskeméti Téli Fesztivál

Kezdetét vette a Kecskeméti Téli Fesztivál

Zenés, családi játszóházzal és az első adventi gyertya meggyújtásával vette kezdetét december 1-jén a január 1-jéig tartó Kecskeméti Téli Fesztivál. 

Kecskeméti Téli Fesztivál 32 napja alatt több mint 100 programot kínálnak a kecskemétieknek és a megyeszékhelyre látogatóknak. A főtéri rendezvényekhez idén is számos társintézmény, civil szervezet és egyház is csatlakozott a saját helyszínein zajló kínálattal. A programsorozat egy összművészeti fesztiválnak is tekinthető, hiszen lesz filmvetítés, orgonahangverseny, betlehemes játék és fáklyákkal regölés, táncház, számos könnyűzenei koncert és irodalmi program, de tartanak kézműves foglalkozásokat, és idén sem hiányozhat a kirakodóvásár sem.

 

Kezdetét vette a Kecskeméti Téli Fesztivál

Családi játszóházzal és gyertyagyújtással vette kezdetét a Kecskeméti Téli Fesztivál

 

Kecskemét Főterén tizenötödik alkalommal rendezik meg az Adventi szombat estéket. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületnek köszönhetően régi hagyomány Kecskeméten, hogy az advent négy vasárnapját megelőző szombat estéken közös gyertyagyújtásra várnak mindenkit a város adventi koszorújánál. Rövid kulturális műsor keretében a városvezetés, valamint a történelmi egyházak képviselői mondanak ünnepváró gondolatokat. A belvárosban december 1-je és január 6-a között ezúttal is jégpálya várja a korcsolyázni vágyókat. Újdonság a fesztivál programjai között két jótékonysági koncert. A hónap közepétől kézműves vásárral egészül ki a Kecskeméti Téli Fesztivál. A főtéri színpad szilveszteri fellépője az Ivan & The Parazol lesz, akik előtt a Promise, utánuk pedig a BarIsOn nevű kecskeméti formációk lépnek színpadra.