Kecskemét

Kulturális együttműködés született Kecskeméten

Kulturális együttműködés született Kecskeméten

A fiatalok művészeti nevelését is támogató együttműködési megállapodást kötött a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár a Kecskeméti Alkotóház 110 éves évfordulója alkalmából a magyar kultúra napján.

Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. az ország hat pontján tart fenn alkotóházakat, így hat helyszínen szolgálhatják a magyar művészetet és a magyar művészek közösségét. Kiemelte: a Kecskeméti Alkotóház lépésről lépésre kezdi visszanyerni alapításkori súlyát és a ház falain belül folyó munka amellett, hogy méltó az alapítók életművéhez, a 21. század problémáira is folyamatosan reflektál. A MANK és a megyei könyvtár együttműködésének célja a hazai és határon túli magyar kulturális értékek megőrzése, bemutatása, közvetítése különös tekintettel a fiatal generáció számára. 

 

Kulturális együttműködés született Kecskeméten

Az együttműködés célja a hazai és határon túli magyar kulturális értékek megőrzése

 

Tervezik továbbá, hogy biztosítják a tanulók ismeretterjesztő előadásokon és kulturális programokon való részvételét, amelyek elmélyítik és gazdagítják iskolai tanulmányaikat, valamint támogatják a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátását is. Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója arról beszélt, hogy idén a magyar kultúra napján a 110 éve megalapított Kecskeméti Művésztelepre emlékeznek. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester szerint az ünnep lényege, hogy emlékezzünk a magyar kultúrára, annak meghatározó alakjaira, munkásságukra, műveikre. A kecskeméti programsorozat részeként nyílt meg a szinte minden művészeti ágat képviselő Folyamat Társaság kiállítása is.