Kecskemét

Miért nyaralj inkább télen?

Miért nyaralj inkább télen?

Az év eleje, január-február az az időszak, amikor nagyon jól tesszük, ha elugrunk egy komolyabb nyaralásra. Ha jól választunk, komoly összeget megtakaríthatunk a télre időzített kikapcsolódással.

Akár havas, akár meleg helyre megyünk, egy utazást év elején garantáltan nem fogunk megbánni.

 

Miért van az, hogy olyan sokan nem, vagy nemcsak a nyarat használják ki a pihenésre? Miért érdemes akár télen, akár az elő- és utószezonban elindulni vakációzni? Lássuk a fő okokat!

 

 

Legjobb mód az immunrendszer feltöltésére

 

 

A borongós, nyomasztó, vitaminhiányos őszi-téli időszakban könnyen kerülhetünk olyan állapotba, hogy elkapjuk az év elején keringő betegségeket.

 

A karácsony nemcsak felpezsdít, sokakat - főleg a családanyákat, akik a munka dandárját végzik az ünnepek közül - ki is meríthet.

 

Ha sikerül pihennünk, sokat mozognunk a szabadban, és kellő mennyiségű D-vitamint magunkba szívnunk, a vírusoknak esélyük sincs. A téli utazás gyerekkelremek ötlet, hiszen nagy eséllyel elkerüljük a járványos betegségek fő időszakát.

 

Spóroljunk az orvosságon, és költsünk inkább külföldi útra!

 

 

Húzzuk ki a naptárból a nyomasztó napokat!

 

 

Az év legdepressziósabb napját is a hátunk mögött tudhatjuk. A derűs december végi időszak után a január és a február már nem telik el olyan könnyen. A felmérések szerint a legtöbben január egy bizonyos napján depressziósak.

 

Ha szilveszter után elmegyünk egy szép helyre feltöltődni, akkor ezeket a csüggesztő napokat kihagyjuk az évből, és utána minden könnyebben megy!

 

 

Feltöltődés szilveszter után

 

A pénztárcának is jobb

 

Ha nem nyárra, az abszolút főszezonra időzítjük az éves pihenést, akkor két legyet ütünk egy csapásra. Megússzuk - sok-sok más közt - a kocsisorokat, a tengerparti strand mellett a véget nem érő parkolóhely keresést és az egyéb anomáliákat.

 

Emellett olcsóbban is kijövünk - akár még egy téli egzotikus utazás esetén is -, hiszen minden nyaralóhely akkor a legdrágább, amikor a legnagyobb az érdeklődés.

 

Ha például Balira nem augusztusban repülünk, hanem februárban, biztos többet fog esni egy kicsivel, de sokkal jobban jövünk ki anyagilag, és tumultus sem lesz a reptéren. Böngésszünk tehát a téli utazási ajánlatok között!

 

Januárban tökéletes az időzítés egy kedvezményes utazás lefoglalására: számos utazási iroda kínál akciós utakat - ezeket a lehetőségeket nem érdemes elhalasztani.

 

Ha pedig kicsit sokat költöttünk karácsonyi ajándékra, egy személyi kölcsönnel is kipótolhatjuk a hiányzó összeget, és még így is jobban jövünk ki összességében.

 

Amennyiben az utazás, a szállás kevesebbe kerül, akkor a vakációnk helyszínén már nem kell annyira takarékoskodnunk, és jöhet egy igazi álomnyaralás!