Kecskemét

Modern stílusú lámpák otthonunkban

Modern stílusú lámpák otthonunkban

A világítás megtervezése mindig az egyik legnehezebb és legkényesebb pont otthonunk lakberendezésekor. Törekedjünk arra, hogy a hozzánk legközelebb álló stílus köszönjen vissza a lámpákban is.

Az, hogy a lakberendezésben mit hívunk modernnek, nem is olyan egyszerű behatárolni. Mindenképpen azt, ami nem retro. A nagyszüleink házában található lámpák azok, de attól még remekül tudnak működni egy mai környezetben is. Ám például egy szuper klasszikus, kristály csillár újragondolása már abszolút modern lámpának számít, és helye lehet még egy minimál stílusú otthonban is.

 

Milyen, ami modern?

 

A lakberendezők szerint a modern stílus nagyban hasonlít a minimálhoz, csak engedékenyebb. Több szín, több díszítés, szélesebb körű anyaghasználat: mintás tapéta, kő, fa, üveg, fém, beton... bármi jöhet a megfelelő arányban és párosításban.

 

Modern stílusú lámpák otthonunkban

 

Ez a modern lámpák esetében is igaz. Króm, réz, fa, beton: mind lehetnek a lámpák búrái. A rizslámpa életre kelti a mennyezetet egy skandináv típusú otthonban. A beépíthető spot lámpák továbbra is a legtöbb modern otthonban visszaköszönnek, mint a hangulatvilágítás részei, illetve, ha a lakás egy-egy pontját szeretnénk kiemelni.

 

 

Az elter.hu webáruház kínálatában ezeket mind megtalálhatjuk, sőt még többet is! Az extravagáns modern csillártól kezdve, a mennyezeti ufó lámpán át kiválaszthatjuk a gyerekszobába vagy épp a fürdőszobába is a nekünk tetsző, modern lámpákat. A kiválasztott lámpákba válasszunk megfelelő izzókat is.

 

Modern stílusú lámpák otthonunkban

 

A mennyezeti lámpák mellett, amelyek a fő fényforrások egy adott szobában, gondoljunk a kiegészítő fényekre is. Állólámpákra és falikarokra is szükségünk lehet, figyeljünk rá, hogy a kiválasztott darabok stílusa összhangban legyen a többi lámpáéval.

 

Keverjük a stílusokat!

 

Ha egy otthonban minden ugyanolyan stílusú, például minden vintázs vagy minden retro, túl sterillé válhat a tér. Mintha egy múzeumban élne a tulajdonosa. Ez minden stílusra igaz lehet, ezért az egyik legfontosabb szabály, hogy keverjük a stílusokat. Mi magunk sem vagyunk egyszerűen definiálhatók, semmi sem csak fekete vagy fehér. Mutassuk meg magunkból a klasszikus oldalunkat épp úgy, mint a modernt és fűszerezzük meg egy kis extravagánssal, majd tegyünk bele még egy kis ipari életérzést!