Kecskemét

Több mint 190 millióból újul meg a Klapka utcai óvoda

Több mint 190 millióból újul meg a  Klapka utcai óvoda

191,03 millió forint uniós támogatást nyert Kecskemét a  Klapka utca óvoda infrastruktúrális feljesztésére, a beruházásnak köszönhetően bővítik a férőhelyek számát is.

A pályázati forrásból felújítják a főépületet, részlegesen átalakítják, valamint egy új, belső udvari épületszárnnyat építenek. A jelenleg három csoportszobás épület férőhelyeinek száma 66 főre bővül. A 100 százalékos támogatásból kicserélik a nyílászárókat, felújítják az utcai homlokzatot és korszerűsítik a csatornhalózatot is.

 

Több mint 190 millió forint uniós támogatásból újul meg a Klapka utca óvoda Kecskeméten

A fejlesztésnek köszönhetően korszerűbb lesz az óvoda nevelés, valamint új munkahelyeket is teremtenek

 

A földszint teljeskörű akadálymentesítése mellett külön vizesblokk lesz minden csoportszobához, és korszerű melegítőkonyha, a dolgozók részére öltöző, valamint nevelői és orvosi szoba kerül kialakításra. Továbbá tornatermet alakítanak ki, és a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségeket, új tornaeszközöket szereznek be, továbbá az épület bejáratait új helyen alakítják ki. A korszerűsítésnek köszönhetően minőségi javulás lesz az óvodai nevelésben, valamint új munkahelyeket is teremtenek a férőhelybővítéssel.

 

/T.D.