Kecskemét

Új sportcsarnokot avattak Kecskeméten

Új sportcsarnokot avattak Kecskeméten

A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia új multifunkcionális sportcsarnoka TAO-támogatással és önkormányzati forrásból, 791 millió forint összegű beruházáss keretében a régi városi uszoda épületéből alakították ki. 

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az átadáson hangsúlyozta, hogy a sport támogatása Kecskeméten is jelen van, hiszen az önkormányzat  a város költségvetésében öt százalékot fordít sportcélokra, ami igen jelentős összeg. Az új, korszerű, látványos és sokoldalú központ nemcsak a város, de az egész ország javára válik, hiszen a kosárlabda-akadémia növendékein túl a mindennapos testnevelés keretein belül sportoló diákoknak is megfelelő körülményeket biztosít. Az országban működő 13 kosárlabda-akadémia egyik legeredményesebbje a kecskeméti, ma már több mint 60 ezer igazolt versenyzője van.

 

 Új sportcsarnokot avattak Kecskeméten

Átadták a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia új multifunkcionális sportcsarnokát

 

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szerint a Mercedes-Benz Sport Akadémia átadása egy széles összefogás eredménye. A csarnok egyéb sportágak számára is nyitva áll majd, a tervek szerint hamarosan egy sportrelikviákat kiállító múzeumot is megnyitnak. Az ünnepség végén sor került az első mérkőzésre is, az Európa-bajnokságra készülő felnőtt férfi kosárlabda-válogatott 20:24-re elvesztett az akadémistákkal szemben.  A használaton kívüli uszodaépület 2011-ben zárt be, a multifunkcionális sportcsarnokot három év alatt alakították ki. Található benne három sportálya, egy center- és két gyakorló pálya, öltözők és irodák. Az épületen kívülről nem változtattak, mivel ipari műemlékké nyilvánították.

 

/T.D.