Felújították Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat

A vidéki egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítését célzó projekt keretében mintegy 381 millió forintból felújították a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat.

Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte: a kormány az elmúlt években jelentős összegeket fordított egészségügyi infrastrukturális fejlesztésekre és beruházásokra a gyógyulás korszerű és méltó körülményeinek megteremtése érdekében, valamint azért, hogy mindenki a lakóhelyéhez a lehető legközelebb férjen hozzá magas színvonalú egészségügyi szolgáltatáshoz. Az államtitkár emlékeztetett: Kiskunhalas a 2014 és 2020 közötti időszakban csaknem 12 milliárd forintnyi támogatási összeggel gazdálkodhat, amely mintegy kétszerese a hasonló adottságú településekre jutott forrásokhoz képest. Csiki Zoltán, az Emmi egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára felidézte, hogy Kiskunhalason 1779 óta működik egészségügyi ellátás, kórház pedig 1854 óta. Az 1974-ben elkészült mai, központi tömb 1997-ben nagyszabású rekonstrukción esett át. A folyamat azonban nem állt meg, hiszen a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház 2010 óta tizenhárom nyertes pályázaton vett részt, amelyek révén több mint 4,6 milliárd forint fejlesztési támogatáshoz jutott - mondta.

 

Felújították Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat


Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója elmondta: a projekt keretében a főépület hőszigetelését, valamint nyílászáróinak cseréjét végezték el, amely környezetvédelmi szempontból is lényeges és a fenntarthatóság alapját jelenti. Ezeken kívül a kórház homlokzati rekonstrukciója is megvalósult. Kiemelte, hogy a napi betegellátásban semmilyen fennakadást nem okozó kivitelezéssel egy időben felújították a kórház konferenciatermét és könyvtárát is, illetve elkezdődött a stroke-neurológia új helyre költöztetése. A főigazgató emlékeztetett: ahhoz, hogy a város és a térség legnagyobb munkáltatója, a mintegy 850 munkavállalót foglalkoztató kórház a régió fejlődő pályára állított intézménye lehessen, további komoly fejlesztésekre van szükség, amelyek tervszerű előkészítése jelenleg is folyik.