Lakhatási projektet adtak át Kaskantyún

Átadták a szenvedélybetegeket gondozó Harmónia Integrált Szociális Intézmény támogatott lakhatási projektjét Kaskantyún.

Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár a Bács-Kiskun megyei településen példa értékűnek nevezte az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 525 millió forintos támogatásával megvalósított fejlesztést, amelynek keretében 60 gondozott új lakóházakba költözhet. Az államtitkár azt mondta, a projekt egy méltóbb élet lehetőségét biztosítja a bajba jutott embereknek, ami a családjuk és az egész társadalom számára segítséget jelent. 

 

Lakhatási projektet adtak át Kaskantyún

Az otthonban gondozott 60 szenvedélybeteg számára építettek új lakóházat

 

Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: egy ország fejlettségét az is mutatja, hogy a nemzeti jövedelemből mennyit fordít vissza az elesettekre. Az 1990-ben létrehozott Harmónia Otthon 2017-ben kezdte meg a férőhelykiváltási projektet. Az intézetnek eddig csak ideiglenes működési engedélye volt, mert nem felelt meg annak a feltételnek, amely gondozottanként 6 négyzetméternyi lakóterületet ír elő. Az otthonban gondozott 60 szenvedélybeteg számára Kaskantyún két, a közeli Tabdiban három új lakóházat építettek, ahol kétágyas szobákban helyezik el őket. Kaskantyún emellett egy 200 négyzetméteres foglalkoztató épület is készült.