370 milliót kaptak turisztikai fejlesztésekre Bácsalmáson

Európai Uniós forrásból 370 millió forintból 6 helyszínen turisztikai fejlesztéseket hajtanak végre.

A Bácsalmási Önkormányzat tájékoztatásából megtudható, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázaton elnyert 370 millió Ft-ból decemberig olyan hiánypótló fejlesztéseket hajtanak végre, amellyel egész évben értékeket ajánlanak majd a látogatóknak.
 
Visszaállítják eredeti állapotába a műemlékvédelem alatt álló 1803-1812 között épült Siskovics-kúria épületét. A felújítást követően a kúria udvarával együtt látógatóközpont lesz, ahol egy kiállítás keretében a látogatók megismerhetik a város 19. századi megalakulását és felvirágzását.
 
Táblákkal látják el a parkot
 
A projekt keretében a Bácsalmási Kékfestő Műhely közelében található korhű sváb parasztházban és udvarán, az érdeklődők részére interaktív és élménypedagógiai módszerekkel mutatják be Bácsalmás helytörténetét, valamint a helyi sváb és bunyevác hagyományokat.
 
Fából faragott mesebeli figurákkal és interaktív tájékoztató táblákkal látták el a Kossuth-park tisztását. A fejlesztést követően a látogatók fából készült, földszintes játéktéren fedezhetik fel az egykori kastélypark élő- és mesevilágát.
 
A látogatók a Bácsalmási Sóstó Tanösvény közreműködésével megismerhetik Felső-Bácska legjobb állapotában megmaradt szikes tavának keletkezését és korábbi hasznosításának történetét, továbbá a tó megőrzésének érdekében tett lépéseket, valamint egyedi élővilágát.
 
Felújítják a Kígyós-horgásztó melletti ifjúsági tábort is. A Bácsalmási Ökoturisztikai Látogatóközpont közösségi tereinek kiállításain mutatják majd be a Felső-Bácska Homokhát Natúrpark bácskai részének természeti és kulturális örökségi értékeit.
 
A projekt eredményeként a látogatóközpont mellett kialakítanak egy természetes alapanyagokból készült "land art" elemekből álló tanösvényt.
 
 
BG
Forrás: MTI