Anyagi támogatást igényelhetnek a Bács-Kiskun megyei kisvállalkozások

Település-felzárkóztató program keretén belül kapnak támogatást a Bács-Kiskun megyei kisvállalkozások is. A GINOP adott gazdaságélénkítő programja kifejezetten a hátrányos helyzetű települések kisvállalkozóinak nyújt segítséget.  

A nem KATA-s mikro- és kisvállalkozások megsegítését célozza a GINOP 1. 2. 9-es pályázata, amely vissza nem térítendő támogatást jelent a pályázóknak. Új eszközök vásárlása, gyártási licenc szerzése, gépek beszerzése vagy kapacitásbővítés lehetséges általa, ezekkel együtt igénybe vehető ingatlan beruházás, bérköltség-támogatás, de infokommunikációs fejlesztés is végrehajtható.

Bács-Kiskun megyében az alábbi településeken legalább fél éve működő vállalkozások pályázhatnak a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közlése szerint:

Apostag, Bácsalmás, Bácsbokod, Bácsborsód, Bácsszőlős, Borota, Csengőd, Csikéria, Csólyospálos, Dunaegyháza, Dunavecse, Homokmégy, Jánoshalma, Jászszentlászló, Katymár, Kelebia, Kéleshalom, Kiskunmajsa, Kisszállás, Kömpöc, Kunadacs, Kunbaja, Kunfehértó, Kunpeszér, Kunszentmiklós, Madaras, Mátételke, Mélykút, Móricgát, Rém, Sükösd, Szabadszállás, Szalkszentmárton, Szank, Tass, Tataháza, Tompa.

 

Akár teaházak is pályázhatnak

Akár teaházak is pályázhatnak

 

Pályázni 2021. január 19-től 2021. február 18-ig lehet, a pályázatnak természetesen meg kell felelnie a szakmai és műszaki elvárásoknak. Ezen feltételek és a pályázat beadásának helye ide kattintva érhető el. Többek közt arra kell figyelni, hogy takarékosan oldja meg az igénylő a kivitelezést, illetve a kikötéseknek megfelelő szoftvereket, gépeket, anyagokat szerezze be. Ha engedélyköteles építkezésről van szó, az építése engedélynek már meg kell lennie a pályázatig.  

 

 

M. A.