Bács-Kiskun megyében nőttek az egyik leginkább a bérek

Győr-Moson-Sopron megye mellett Bács-Kiskun megyében nőttek a legnagyobbat a bérek - közölte  György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Bács-Kiskun megyében és Győr-Moson-Sopron megyében nőttek a leginkább a munkabérek a legfrissebb adatok szerint. György László hozzátette, hogy itt található az országban a két legnagyobb autógyár. Győrben az Audi, Kecskeméten pedig a Mercedes gyára miatt nőttek ekkorát a bérek az országos szinthez viszonyítva. 

Az államtitkár véleménye szerint hasonló bérnövekedés lesz látható Hajdú-Bihar megyében is, hiszen Debrecenben BMW gyár fog épülni. György László szerint az egyik leghatásosabb beruházásösztönző intézkedés a munkaerőbe való befektetés, ezért arra biztatja a helyi vállalkozásokat, hogy fektessenek a munkaerőbe. 

megye_munkaber_mercedes_torzs

A kecskeméti Mercedes gyár nagyban hozzájárul a bérek növekedéséhez

"Nehéz időket élt meg az ország, ám az EU átlagánál kisebb veszteséget szenvedett el. Az idei év első negyedévében a növekedés alapján Magyarország az EU top 5-ben volt, a foglalkoztatás terén pedig sikerült felzárkózni a V4-ekhez. A munkanélküliségi mutatót is sikerült a top 5-ben tartani, mindezt a fiatalok elhelyezkedését segítő intézkedésekkel, a szakképzés átalakításával, a nők munkaerőpiacra való bevonásával, az alacsonyan képzettek és a nyugdíjasok segítésével, valamint a külföldön dolgozó, de hazatérők itthon tartásának segítésével sikerült elérni." - mondta az államtitkár. 

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában 2020-ban is 160.000 darab személygépkocsit készítettek el, ezáltal a világjárvány kirobbanásának évét is sikeresnek tekintik, mindemellett pedig szoros kapcsolatot ápolnak a Neumann János Egyetemmel, ahol a jövő generációinak képesek gyakorlatorientált tudásanyagokat átadni. 


Forrás: MTI, Mercedes Benz

CS.SZ.