Baján is lesz honvédelmi sportközpont

Honvédelmi sportközpontokat építenek az ország több pontjára, hogy a fiatalok hazafias nevelését megfelelő körülmények közt tudják biztosítani. Akinek igénye van rá, a közeljövőben minden megyében, később minden járásban tanulhat ilyen intézményben. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke elmondta, hogy első körben az ország öt pontján építenek ilyen sportközpontot.  

Az első öt település közt van Baja is, ahol honvédelmi sportközpont épül. Baján is nekiláttak már a munkálatoknak, az építkezés a megfelelő ütemben zajlik. A további városok Újfehértó, Balassagyarmat, Szarvas és Szigetvár. A terv az, hogy pár éven belül minden járásban legyen ilyen központ.  

 

A balassagyarmati épület körbejárásán

A balassagyarmati épület körbejárásán

 

Simicskó István a jelenleg Balassagyarmaton épülő létesítménynél tartott sajtótájékoztatót, melyen elmondta: aki nagyobb jártasságra szeretne szert tenni sportlövészetben, küzdősportokban, technikai sportokban, aki szeretne a csapat- és közösségépítés részese lenni, annak meglesz rá a lehetősége.  

Simicskó szerint a mai fiataloknak nagy igénye van egy honvédelmi sportközpontra, sok megkeresés érkezik hozzájuk. A bajai intézményben is kulturált környezetben lesz lehetőségük kipróbálni magukat a sportágakban és fegyelmet, bátorságot, bajtársiasságot tanulni.  

 

 

M. A. 
Forrás és fotó: mti/ Komka Péter