Fejlesztés és hídépítés fejeződött be az M44-esen

További szakaszokkal bővült a megyében az M44-es gyorsforgalmi út, ahol az új tiszaugi híd próbaterhelése is megtörtént. 

Útépítési munkálatok és egy új híd próbaterhelése is befejeződött az M44-es gyorsforgalmi út megyei szakaszán. A megyében 3,2 kilométerrel bővült a gyorsforgalmi út szakasza, decemberben azonban újabb 7 kilométeres szakaszt fognak átadni. 

A projekt részeként Lakiteleken mérnökségi telephelyet is építenek a kivtelezők. Az M44 2x2 sávos gyorsforgalmi összeköttetést biztosít az M5-ös autópályától Kecskemét térségétől Békéscsaba térségébe. 

bacskiskun_torzs

A tiszaugi híd első próbaterhelése már megtörtént

Mindezek mellett átesett az első próba terhelésen a gyorsforgalmi út legújabb építménye, a tiszaugi híd. A híd próbaterhelését 22 kamionnal végezték, így már csak a befejező kivitelezési munkálatok vannak hátra. A hídon 22 38 tonnás kamion hajtott át egyszerre, az adatok részletes elemzése azonban még néhány hetet igénybe vehet. 

A híd Lakitelek és Tiszaug között jött létre, az építése pedig már 2018 óta zajlik. A híd 556 méter hosszú és várhatóan a Lakitelek és Tiszakürt közötti gyorsforgalmi szakasszal együtt kerül átadásra. 

Forrás: MTI
CS.SZ.