Okosgyár épül a megyében

Közel 16 milliárd forintos beruházást indított Dunavecsén a Schneider Electric. 

Bács-Kiskun megyében indít nagyberuházást a Schneider Electric. A cég mintegy 16 milliárd forintból épít fel egy vadonatúj csúcstechnológiás üzemet Dunavecsén. A bejelentések alapján a gyárban középfeszültségű eszközöket készít a jövőben a vállalat. A Dunavecsén legyártott árukat az elektromos elosztóberendezéseihez használja majd fel a cég.

A nagyberuházás legalább 500 új munkahelyet teremt Bács-Kiskun megyében, amely gazdasági szempontból óriási jelentőségű, főleg a jelenlegi világpiaci viszonyokat figyelembe véve. A 20 ezer négyzetméteren felépülő üzemet okosgyárnak is nevezhetjük, hiszen számos jövő technológiai elemet fog tartalmazni.

okosgyar_torzs
Az üzemben csúcstechnológia épül

A gyár számos okos megoldással lesz felszerelve, valamint szinte az összes modern technológiai, digitális és fenntarthatósági igényt ki fogja szolgálni. A cég Dunavecsén a  legmodernebb ipari programokat fogja használni a gyártás támogatására.

A Schneider Electric a kiváló elhelyezkedése miatt választotta a települést a projekt kivitelezéséhez. A vállalat a közleményében azt is kiemelte, hogy a közelben épül majd ki az M8-as autópálya és a szigetszentmiklósi logisztikai központ sem található messze.

Az üzem 2024-ben kezdi el a gyártást.

Forrás: MTI
CS.SZ.