Robotokba ruházott be Baján az Axiál Kft.

Felavatták Baján az Axiál Kft. 2 milliárd forintos raktár beruházását. A cég raktárában rengeteg folyamatot automatizáltak. 

Megtörtént az Axiál Kft. bajai raktár-fejlesztésének átadása. Az Axiál kft. 2 milliárd forintból hajtotta végre a modernizálást, amelyből 1 milliárd forintot a magyar állam biztosított a Nagyvállalati beruházási program keretein belül.  

A vállalat fejlesztéseinek köszönhetően ezentúl automatizált robotok végzik majd a rakodási és logisztikai feladatokat az elkészült magasraktár épületében. 

axial_kft_torzs (1)

A magasraktárban szinte csak a robotok fogják végezni a rakodást

A jelenlegi beruházás az Ipar 4.0 technológia bevezetését is jelenti a cég életében, amely azt jelenti, hogy olyan rendszereket használnak mostantól minden nap, amelyekben a termelési-kiszolgálási folyamatokban résztvevő gépek egymással kommunikálnak egy külön hálózatba kapcsolva, sőt akár döntést is hoznak

Az automatizált robotok bevezetésével a cég munkavállalóinak száma nem fog csökkenni, sőt elősegíti azok megtartását és olyan munkahelyeket teremthetnek, amelyek korábban nem léteztek. A bajai gyárban történő fejlesztéseket a cég később a miskolci telephelyen is véghez szeretné vinni. 

Forrás és képek: Axiál Kft., AgroInform
CS.SZ.