Solton 300 millióból építenek ipari parkot

Pályázati támogatásoknak köszönhetően több beruházás zajlik jelenleg Solton, de a legújabb egy ipari park építése.

2020 őszén a kissolti iskola és óvoda épületének energetikai korszerűsítését végezték el, melynek  összköltsége 207 millió Ft-ból valósult meg. A fejlesztést a Bács-Kiskun Megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyerték meg, melyhez 150 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást kaptak, a többi pénzt pedig a solti önkormányzat egészítette ki saját költségvetéséből 57 millió Ft-tal.

A napokban egy közel 600 millió Ft értékű ivóvízjavító program is befejeződik. 2020-ban újult meg a Nagymajori úton található melegítő-tálaló konyha a hozzá tartozó ebédlővel.

2020 őszén indult el a közel 2400 nm alapterületű multifunkcionális sportlétesítmény építése is, ami közel 1 milliárd Ft-ba kerül. A kiadásokat 450 millió összegű állami támogatásból és saját pénzből fizeti a város. Ezt az épületet napközben a diákok használják majd, iskolai időn kívül pedig a sportegyesületek. A helyszín alkalmas lesz egyéni és csoportos versenyek megtartására, különböző kulturális programokkal együtt. A projekt során egy parkoló is kialakításra kerül, ahol 22 kocsi fér majd el.
 
 
Hamarosan elkezdik a kissolti csoportszobás bölcsőde építését is, ahol tizenkét gyermeket fognak tudni elhelyezni a szülők. Ehhez 117 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat.

A következő napokban indítják el a Zöld város projektet, ami 3 elemből áll. Egy háromszintes üzletházat építenek a városközpontban, továbbá egy 1100 négyzetméter alapterületű parkolót és a Sákor-csatorna partján egy fitneszparkot is kialakítanak. A beruházások kiadásait a TOP pályázaton elnyert 500 millió forintból finanszírozzák.

Az év elején kezdődött meg a Solt-Dunatetétlen-Akasztó települések közötti kerékpárút kiépítése, melynek költségeit a TOP turisztikai pályázatán elnyert 700 millió Ft-ból fedezik.

A most épülő 300 millió Ft-ból épülő ipari park előkészítését már megkezdte a város és örülnek, hogy az 52-es főutat is teljesen felújítják. Az ipari park területét a főút mellett jelölték ki, hogy könnyebben tudják megközelíteni. A városvezetés tervez még egy új művelődési házat és óvodát is építeni, valamint felújítani a belterületi utakat.

Petőfitelepen tavaly év végén átadtak egy 7,5 millió Ft-ba kerülő játszóteret is. A pénzt önkormányzati forrásból és helyi vállalkozók, magánszemélyek adományaiból gyűjtötték össze. A Zöld város Projekt keretében a város központjában és a kissolti városrészre is építenek majd játszótereket.
 
BG
Forrás: Baon.hu