Százmilliós bővítést hajtott végre a kecskeméti Airvent

Varga Mihály pénzügyminiszter tájékoztatása szerint Kecskeméten, Debrecenben és Solymáron is bővített legutóbb három nagyvállalat a kormány beruházási támogatásának segítségével. Összesen 4,6 milliárd forintból hajtottak végre fejlesztéseket. A Bács-Kiskuni megyeszékhelyen az Airvent Légtechnikai Zrt. bővített, munkahelyeket biztosítva ezzel.

A pénzügyminiszter szerint sikeres a kormány nagyvállalati beruházási programja, amelynek keretösszege 25 milliárd forint. Amíg az összeg tart, biztosan folytatják a segítő tevékenységet. A három legutóbbi beruházással nyolcszáz munkahely vált biztossá, a támogatás lényege elsősorban ugyanis a munkahelyteremtés és munkahelymegőrzés.   

Debrecenben a Neopac Hungary Kft. bővített 4,2 milliárd forintból, a Pemü Műanyag Zrt. Solymáron használt fel 124 millió forintot, Kecskeméten pedig 275 millió forintos fejlesztést hajtott végre az Airvent Légtechnikai Zrt. A kecskeméti cég 328 család megélhetését tette biztossá a bővítéssel. 
 
 
Légtechnikai rendszer
Légtechnikai rendszer
 

Az Airvent vállalata a magyarországi légtechnikai piac egyik meghatározó alakja. Több gyártó kizárólagos forgalmazója, exportra is szán cikkeket, valamint Magyarországon is sikeres és elismert cégről van szó. Magas műszaki színvonalon fejlesztenek, valamint a tervezési és gyártási folyamatokat is ők végzik. Több innovatív légtechnikai- és szabályozástechnikai termék került már ki kecskeméti üzemükből.  

Modern légzéstechnikai berendezéseik közt laboratóriumi szellőztetésre alkalmas eszközök éppúgy megtalálhatók, mint vírusok kiszűrésére alkalmas elemek, vagy tűzvédelmi befúvó- és elszívó rendszerek. A környezetvédelmen és a társadalmi szerepvállaláson kívül alapvetően a munkakörülményekre is nagy hangsúlyt fektetnek. Dolgozóik elégedettsége érdekében az egészségre káros munkafolyamatokat nullára kívánják csökkenteni. A jelenlegi beruházással közel háromszázötven dolgozójuk munkahelyét tették biztossá. 
 
 
M. A.