Új üzemet épít a megyében a Szentkirályi

Szentkirályon építi fel legújabb üzemét a Szentkirályi Magyarország Kft.

Új munkahelyeket hoz létre a megyében a Szentkirályi Magyarország Kft. legújabb beruházása. A nagyvállalat Szentkirályon építi fel legújabb raktárépületét, amelynek alapköveit már el is helyezték a beruházás helyszínén. A projektet közel 1 milliárd forintból kivitelezi a cég, amelyhez több mint 330 millió forintos állami támogatást is kapnak. 

Az állami támogatásnak köszönhetően a Szentkirályi Magyarország Kft. biztosítja, hogy megőrzi közel 500 alkalmazottját, illetve vállalja, hogy új munkahelyeket is teremtenek. Az építkezés két ütemben fog megvalósulni a megyében. 

szentkiralyi_torzs (1)
Az alapkőletételen Szijjártó Péter is részt vett

A Szentkirályi Kft-t 2003-ban alapították, egy évvel később pedig a világ legjobb ásványvízének választották meg, a magas tisztaságú ásványvizet tehát már ekkor nemzetközi díjak igazolták. 2007-ben, 4 évvel a cég alapítását követően már maga mögé utasította a nemzetközi óriáscégeket, Magyarországon pedig abszolút piacvezető lett a vállalat. 

A Szentkirályi Kft. 2018-ban vásárolta fel a PepsiCo magyarországi tulajdonait, majd 7 millió euróból új üzemcsarnokot és palackozó gépsort hoztak létre Szentkirályon. A cég portfóliójába ma már nem csak az ásványvíz, hanem snack termékek és üdítőitalok is beletartoznak, így Magyarország élelmiszeriparának egyik fontos szereplőjévé nőtték ki magukat. 


Forrás és képek: MTI, Szentkirályi Magyarország Kft.
CS.SZ.