A digitalizáció miatt ruház be a Mercedes

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. óriási keretösszegben indít fejlesztéseket Kecskeméten.

A fenntarthatóság, a digitalizáció és a jövő technológiák miatt indít új beruházásokat Kecskeméten a Mercedes kecskeméti leányvállalata, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

A multinacionális vállalat közel 1 milliárd eurót tervez beruházni a következő 4 évben Kecskeméten, a beruházások pedig főleg azért indulnak el, hogy a gyártást még rugalmasabbá, modernebbé és automatizáltabbá tegyék a városban.

merci_torzs

Kecskemét számára is megtiszteltetés, hogy a Mercedes itt végzi el a fejlesztést


A körülbelül 400 milliárd forintos beruházást a magyar kormány több mint 10 milliárd forinttal támogatja, hiszen nagyon komoly infrastrukturális előrelépések történnek majd Kecskemét életében és rengeteg új munkahelyet hoz létre a projekt. 

A 4 éves fejlesztési sorozattal a kecskeméti üzem is erősebb szereplő lesz a Mercedes gyárak életében, hiszen a legújabb Mercedes modellek sorozatgyártása is elkezdődhet itt az innovációt követően.

Mindezek mellett Kecskemét az elektromos modellek gyártásában is fontos szerepet kap, hiszen az egyik legkeresettebb Mercedes Benz modell elektromos modelljének itt kezdik meg az összerakását a következő években. 

Forrás: Mercedes Benz
CS.SZ.