A hétvégén rendezik a kecskeméti Nemzetközi Repülőnapot

Augusztus 28-án és 29-én rendezik a kecskeméti Nemzetközi Repülőnapot és Haditechnikai bemutatót.

2013 után ismét megrendezésre kerül Kecskeméten a rendkívül népszerű Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutató. Az eseményt utoljára 8 éve rendezték meg a kecskeméti repülőbázison. Az idei eseményt számos nemzettel együtt rendezik meg Kecskeméten. 

A két napos eseményen összesen 4500 személy dolgozik majd és repülőnap biztonságáért összesen 1200 rendőr, valamint katona felel majd. A szervezők 5500 jegyet ajánlottak fel az egészségügyi dolgozóknak, a katonáknak, a rendőröknek, illetve a katasztrófavédelemnek, ezzel is megköszönve a koronavírus járvány alatti emberfeletti munkájukat. 

kecskemet_repulonap_augusztus_torzs

Testközelből is megtekinthetők lesznek a vadászgépek 

A rendezvény mindkét napján 8 órától 18 óráig színes programokkal várják az érdeklődőket. Az eseményre csak elővételes jegyeket lehet vásárolni, mégpedig a repülőnap hivatalos honlapján. 18 éves kor felett a jegyvásárlás csak azok számára lehetséges, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. 

A Magyar Honvédség az összes légi harcászati eszközeivel bemutatókat tart, de a szárazföldi harcászati eszközökkel is felvonulnak. Az eseményen Besenyei Péter műrepülő-világbajnok is felszáll a gépeivel, hogy elvarázsolja a közönséget. 

A szervezőknek további 12 nemzet honvédsége jelezte részvételi igényét, így nem csak a magyar katonák eszközeit ismerhetik meg a résztvevők. Forrás: MTI, Repülőnap 2021

Képeink illusztrációk


CS.SZ.