A kecskeméti Mercedes már most vált

2035-től már csak olyan új autót helyezhetnek forgalomba, amely teljesen elektromos. A kecskeméti Mercedes már 2025-től elektromosra vált.

Az Európai Parlamentben elfogadták a javaslatot, miszerint 2035-től teljesen át kell állni az elektromos autók gyártására, onnantól kezdve nem árulhatnak belsőégésű motoros autókat az Európai Unióban. Kecskeméten már 2024-től megkezdődik a folyamat az áttérésre, ugyan 2024-ben még választható a belsőégésű, hagyományos meghajtású motor, de 2025-től már csak elektromos motor lesz, amely az MB.EA (Merceses-Benz Electric Architecture) nevet kapta. 
 
A kecskeméti Mercedes gyár tovább zöldül és tovább fejlődik, így az új elektromos motorok gyártásához új összeszerelő- és karosszéria-gyártósor kerül kiépítésre. Mindezt zöld árammal látják majd el, tehát a gyárak tetejére napelemes rendszerek épülnek majd. Az új gyártósornak köszönhetően tiszta energiával hatékonyabban és gyorsabban zajlik majd a munka. A Mercedes gyárak közül elsőként Kecskeméten vezetik ki a fosszilis anyagokat és térnek át a zöld energiára. 
 
A kecskeméti Mercedes gyárban váltanak előszzör.
 
Az elkövetkezendő négy évben a kecskeméti gyárban körülbelül 1 milliárd forintnyi összeget szánnak a fejlesztésekre. Céljaik a rugalmasabb gyártósorokat és a digitalizáció kiépítése, valamint a fenntartható gyártás kialakítása. Támogatóik közé tartozik a magyar állam és Kecskemét is.
 
A fejlesztésekkel nem csupán a Mercedes és a környezet jár jól, hiszen az új gyártósorok kiépítéséhez újabb munkaerőre van szükség, így a kecskeméti Mercedes gyár új munkahelyeket is teremt.
 
Forrás: villanyautosok.hu
Kép forrása: pixabay.com - Jogtiszta fotó.
A kép illusztráció.
H.A.