A kecskeméti repülőnapon mutatta be legújabb fejlesztését a Continest

A Continest Technologies Zrt. a kecskeméti repülőnapon mutatta be legfrissebb, egyedi fejlesztésű gyártmányát. 

A kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató keretében mutatta be legújabb fejlesztését és gyártmányát a Continest Technologies Zrt. A cég teljes mértékben magyar tulajdonú és már 4 éve gyárt összecsukható konténereket. A repülőnapon egy olyan mobil katonai konténert mutatott be a cég, amelyet bárhova le lehet telepíteni. 

A konténert a cég a Magyar Honvédséggel közösen fejlesztette ki, mintegy 250 millió forintból. A konténer összecsukható, hangszigetelt és a legfontosabb, hogy páncélozott. A produktum globálisan is páratlannak számít. A Magyar Honvédség számára a konténer biztonságos környezetet és helyszínt szolgáltat, hogy elvégezzék a lőgyakorlatokat, de akár a toborzást és további gyakorlatok kivitelezését is megkönnyítheti. 

lokontener_torzsjpg

A repülőnapon már meg is ismerkedhettek a katonák a konténerrel

A lőkonténert 6 darab új fejlesztésű Continest konténerből alakították ki. A konténer gazdaságosan szállítható pótkocsikkal, vagy oldalrakodó konténerszállítókkal. A Continest úgy alakította ki a lőkonténert, hogy legalább 15 méteres lőtávot biztosítson a gyakorlatokhoz, azonban ez a táv könnyedén meghosszabbítható a moduláris kialakításnak köszönhetően. 

A Continest Technologies Zrt. nem csak a konténer bemutatása miatt szerepelt a kecskeméti repülőnapon. A cég számos konténerrel támogatta a programok megvalósíthatóságát. Egyes ájándékboltokat, információs pultokat és standokat is lérehozott konténerekből a vállalat az esemény helyszínén. 

Forrás és képek: Continest Technologies Zrt., ProfitLine, Repülőnap 2021
CS.SZ.