A Mercedes-gyár több milliós felajánlása segítette hozzá a Kecskeméti Kórházat a lélegeztetőgéphez

Átadták a lélegeztető gépet a Kecskeméti Kórház gyermekosztály intenzív részlegére. A gép megvásárlása a „Fuss, hogy lélegezz!” versenyének díjából, valamint további adományokból és a kórház saját forrásából sikerült.

Már nagy szükség volt egy ilyen korszerű lélegeztető gépre, ami a 600 g –os babáktól a 20 kg feletti gyermekek részére is használható.

 

Christian Wolff is felajánlotta, hogy kiegészíti az eddigi adományt 5 millió forintra

A Mercedes –Benz Manufactoring Hungary Kft. ügyvezető igazgatója Christian Wolff is felajánlotta, hogy kiegészíti az eddigi adományt 

 

A kecskeméti Benkó Zoltán szabadidőközpontban tavaly rendeztek egy jótékonysági futóversenyt és családi napot. A rendezvény a „Fuss, hogy lélegezz” elnevezést kapta. A szervezést a Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány és a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztályának dolgozóinak köszönhetik. A nevezési díjakból befolyt összegből szerettek volna vásárolni egy lélegeztető gépet a gyermekek számára. Sokan támogatták ezt a rendezvényt, szépen megtelt a Szabadidőközpont versenyzőkkel. A rendezvényen részt vett többek között a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabda csapata és a KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabda csapata is.  

 

 

 

Összesen 413-an vettek részt a versenyen, így az ebből befolyt összeg 425 ezer forint lett, amit a kórházi alapítvány még kibővített 300 ezer forinttal. Ezen kívül voltak még további adományok, amikkel folyamatosan nőtt az összeg. Majd a Mercedes –Benz Manufactoring Hungary Kft. ügyvezető igazgatója Christian Wolff is felajánlotta, hogy az autógyár kiegészíti az eddigi adományt 5 millió forintra.

 

 Köszönetet mondtak a Mercedes-Benz Manufactoring Hungary Kft.-nek.

A kórház egy Oklevéllel köszönte meg a támogatást a Mercedes-Benz Manufactoring Hungary Kft.-nek.

 

Ezt az 5 milliós adományt a kórház kiegészítette újabb 5 millió forinttal és így meg tudták vásárolni a 10 milliós lélegeztető gépet a gyermekek számára.

 

A kórház hagyományos módon, egy Oklevéllel köszönte meg a támogatást a Mercedes-Benz Manufactoring Hungary Kft.-nek.