A nyár végén rendezik meg a nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót

Augusztus 28-án és 29-én rendezik meg Kecskeméten a nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót. 

Kecskeméten augusztus 28-én és 29-én tartják a nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót. A helyszín a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisa lesz - jelentette be Benkő Tibor, honvédelmi miniszter.

A honvédelmi miniszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatót, amelynek keretein belül bejelentette, hogy ismét megrendezésre kerül az esemény: “A nyolc év kihagyás után újra megszervezett rendezvény célja, hogy bemutassuk a honvédelmi és haderőfejlesztési programra fordított összeg hasznosulását, a már beszerzett, illetve a jövőben beérkező haditechnikai eszközöket és járműveket” - részletezte Benkő Tibor. 

A honvédelmi miniszter bízik abban, hogy a nyár végi eseményre látogatók megbizonyosodnak arról, hogy jó úton halad a Magyar Honvédség tevékenysége. Benkő Tibor azt is elárulta, hogy összesen 60-65 ezer embert várnak a kecskeméti repülőnapra. 

kecskemet_repulonap_torzs

A kétnapos rendezvényen testközelből is láthatók lesznek a vadászgépek 

A bejelentő eseményen a Magyar Honvédség parancsnoka, Ruszin-Szendi Romulusz is felszólalt. Elmondta, hogy a nemzetközi esemény kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy megmutassák, hogy a magyar katonák nem felejtették el a legfontosabb alapfeladataikat, annak ellenére sem, hogy a járvány miatti válsághelyzet kezelésből nagyban kivették a részüket és más feladatokra kellett koncentrálniuk. 

“Bízunk abban, hogy a repülőnap hatására minél többen döntenek a katonai pálya mellett, és csatlakoznak a kadétprogramba vagy az önkéntes magyar haderőhöz” - tette hozzá Ruszin-Szendi Romulusz.

A kétnapos eseményen bemutatják a repülőbázis vadászgépeit és szállítógépeit is, továbbá külföldi, egyéni, csoportos és kötelékben végrehajtott légibemutatókat is láthatnak az érdeklődők. A rendezvényen szárazföldi harckocsi bemutatók is lesznek.  A programot még nem véglegesítették, hiszen a regisztráció továbbra is tart. 


Forrás és képek: MTI/Bús Csaba
CS.SZ.