Augusztus 11-én kezdődik a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

Augusztus 11-én, szerdán indul a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, ahol a Kanadai Nemzeti Filmbizottság lesz a díszvendég. 

A héten rendezik a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivált. Az augusztus 11. és 15. között tartandó animációs filmfesztiválon 30 ország animációs műveit láthatják az érdeklődők. Összesen 370 alkotás és kiállítást tekinthetnek majd meg a rendezvény helyszínein a látogatók.

Az idei fesztivál rendhagyó lesz, hiszen idén ünnepli 50. születésnapját a kecskeméti rajzfilmstúdió, így a stúdió ezt a fesztivállal egy időben ünnepli. 

A fesztivált azért hozták létre, mert Kecskemét és Magyarország úgy gondolta, a magyar animáció megérett arra, hogy fesztivált rendezzenek neki. A fesztiválon korábban csak a legnépszerűbb és legfrissebb hazai kiállítások kerültek bemutatásra, a népszerűség azonban folyamatosan növekedett és már egyre több külföldi filmeket bemutató programmal bővült a fesztivál kínálata. 

kaff_torzs

Legutóbb 2019-ben rendezték meg a népszerű kecskeméti fesztivált


Az idei fesztivál díszvendége a Kanadai Nemzeti Filmbizottság lesz. A National Film Board of Canada (NFB) a kanadai animációs filmművészet legnagyobb múlttal rendelkező intézménye, támogatásukkal pedig a mai napig számos animációs film készül az észak-amerikai országban.

A 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál programjai három kecskeméti moziban és további két szabadtéri helyszínen lesznek megtartva. Az érdeklődő közönség szerdától-vasárnapig betekintést nyerhet a hazai és európai animációs filmek világába.

A fesztivál minden egyes programja ingyenesen látogatható, a helyfoglalás pedig érkezési sorrendben történik majd. 

Forrás: KAFF 2021
CS.SZ.