Az áruhitel is lehet kedvezményes

Hitelért folyamodni ma már végtelenül egyszerű, és gyakran is élünk ezzel a lehetőséggel. Azonban érdemes körültekintőnek lenni és a megfelelő megoldást kiválasztani a piacon elérhető kölcsönök közül.

 

Lakásvásárlás, régi autó cseréje, új háztartási gép vásárlása vagy csupán egy nagyobb havi bevásárlás? Bármelyikről is legyen szó, ma már nem szükséges hosszú hónapokon át gyűjtögetni és máshonnan átcsoportosítani a pénzünket, egy jól megválasztott kölcsönnel hamar kielégíthetjük vágyunkat.

 

A nagyobb értékű, ezáltal nagyobb összegű tárgyak megvásárlása a legtöbb családnak gondot okoznak. Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy azonnali készpénzfizetéssel megvásároljanak egy új autót, de akár az elromlott hűtő azonnali cseréje is gondot okozhat.

 

Karácsony környékén, valamint nyáron ráadásul még több kiadásunk keletkezik, mellyel egy-egy hirtelen felmerült kiadás még nagyobb fejtörést okozhat. Míg karácsonykor a sok sok ajándék, addig nyáron a számos nyári tábor befizetése vagy akár a családi nyaralás és az oda szükséges ellátás biztosítása okozhat gondot.

 

Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak a külföldi úticélok, azonban sokan még mindig belföldön nyaralnak előszeretettel. Sok oka lehet ennek, ám kétségtelen, hogy az egyik legnagyobb a költséghatékonyság. Belföldön nyaralni ugyanis jóval kedvezőbb lehet, még akkor is, ha a szállás áraiban ez nem feltétlenül érzékelhető. Számos más ponton lehetséges spórolni egy magyarországi nyaralás során. Ugyanakkor még ez sem garancia arra, hogy nem keletkeznek váratlan kiadásaink.

 

Itthoni üdülést választva is felmerülnek fix költségek, például az utazás költsége, a szállás és az élelem. Minden más kiadást a lehetőségeinkhez és igényeinkhez tudunk igazítani. Nem szükséges például minden nap a strand büféjében étkezni, helyette akár a saját apartmanunkban, vagy bográcsban is főzhetünk. Ilyenkor rengeteg pénzt meg tudunk spórolni azzal, hogy előre átgondoljuk, mit eszünk majd a család a nyaralás során, és egy nagy bevásárlással indítjuk az üdülést. 

 

A nyaralás igen költséges tud lenni

 

Vannak azonban olyan felmerülő költségek, amelyekre bármennyire is igyekszünk, nem tudunk előre felkészülni. 

 

Sok családdal előfordul például, hogy az önfeledt strandolás alatt mobiltelefonjuk megsérül, vagy a víz áldozatává válik. Ugyanennyire gyakori az is, hogy pont a legnagyobb melegben romlik el otthon a hűtő, vagy egyszerűen nem bírják tovább a lakás hőmérsékletét, és kénytelenek beruházni egy légkondicionálóra. 

 

Ilyenkor nem csupán a szükségessé vált tárgyak ára, hanem annak azonnali kifizetése is fejtörést okoz a legtöbb háztartásban. Különösen, ha hó végén jelentkezik ez a váratlan kiadás.

 

Ilyen esetekben több lehetőség áll előttünk:

 

  • feléljük tartalékainkat, akár azt az összeget, amit épp nyaralásra, kikapcsolódásra szántunk,

  • kölcsön kérünk egy családtagtól, baráttól,

  • áruhitelt igénylünk.

Bármelyik megoldást is válasszuk, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Talán az áruhitel lehetősége az, ami a legkevesebb gonddal jár, hiszen ekkor nem szükséges lemondanunk a megtakarításunkról, és a közeli ismerőseinknek való tartozás terhe sem nyomja vállunkat.

 

Legyen szó akár hűtőről, mobiltelefonról vagy egy új laptopról, pozitív hitelbírálatot követően azonnal hazavihetjük a kiválasztott terméket, így nem szükséges napokig kutatni a megfelelő megoldás után. Ráadásul az áruhitel is lehet kedvezményes, mellyel végeredményben hasonló eredményt érhetünk el, mint a másik két megoldást választva.

Az Auchan áruhitelét például akár bevásárlás közben is igénybe vehetjük, ráadásul az igényléskor megismert előre meghatározott, fix összeget lesz szükséges fizetnünk a futamidő végéig. Az áruhitel számos előnyét élvezhetjük így: nem csak gyorsan, de egyszerűen és átlátható módon nyílik lehetőségünk megvásárolni a kívánt termékeket. 

Dönts okosan és ne mondj le a nyaralásról Te sem!