Az idei évben sem lassít a Mercedes

Várhatóan 2023-ban is bővíti kínálatát és tevékenységét Kecskeméten a Mercedes. 

Közzétette módosított 2023-as magyarországi terveit a Mercedes-Benz. A prémium gyártó Kecskeméten az idei évben tovább bővíti az elérhető modellek típusát és kínálatát, ennek ellenére arra számítanak, hogy az új autó piac egy kicsit visszaesik hazánkban.

Hiába számítanak visszaesésre a magyar és európai piacokon, a Mercedes nem szeretne leállni az innovációval, ugyanis úgy vélik, hogy csakis modernizációval vészelhető át a gyengébb időszak.

merc_torzs

Elégedett a Mercedes a kecskeméti gyárral

A cég bejelentése alapján a személyautók és a tehergépjárművek piacán is bővítik a modellek számát, ez pedig komoly versenyelőnyt alapozhat meg nekik a következő évekre előre vetítve.

A tavalyi évben a Mercedes több mint 5500 új személyautót helyezett forgalomba hazánkban és nagy szó, hogy ezen modellek közel 20 százalékát kizárólag Kecskeméten rakták össze. 

Mivel a vállalat tovább tudta növelni a 2021-es értékesítési statisztikáit 2022-ben is, ezért jelenleg ők vezetik a prémium szegmensben az újonnan értékesített gépjárművek számát Magyarországon.

További pozitívum Kecskemét mellett, hogy egyre több új típusú modellt raknak itt össze. Mivel rengeteg vevő elkezdte keresni a környezetbarátabb alternatívát, így Kecskeméten is egyre több plug-in-hibrid és elektromos meghajtású járművet kezdenek el gyártani.

Forrás: MTI, Mercedes
CS.SZ.