Bemutatkozik az EVITA Kecskeméten

Először mutatkozik be Kecskeméten a Digitális Családtámogató program, melyet a Magyar Ifjúsági Konferencia hozott létre.

A digitális program megalkotói különböző tananyaggal és tudástárral készülnek a program feltalálói a várandósság előtt álló kismamáknak és családjaiknak. A Magyar Ifjúsági Konferencia segítséget szeretne nyújtani ezen családoknak. Manapság az információszerzés legegyszerűbb módja a böngészés az online térben, ez azonban nem képes teljes képet adni a várandósság kezdetétől, a gyermek megszületésén és nevelésén át az érettségi megszerzéséig. 
 
Az EVITA egy családtámogató program.
 
A Digitális Családtámogató program egy teljes képet ad a várandóssággal kapcsolatban, azonban a családok további információkat kérhetnek és kérdéseket tehetnek fel az oldalon. Egy nőgyógyászokból és gyógypedagógusokból álló szakmai szervezet biztosítja a tudásanyagot, ők válaszolnak az esetlegesen felmerülő kérdésekre is. 
 
Az EVITA Kecskeméten mutatkozott be a nagyközönség számára, a projektet bemutató sajtótájékoztatón Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is jelen volt. A kecskeméti egészségügyi intézmények sem maradnak ki a programról, nekik is fontos szerepük lesz a működésben és a várandós nők ellátásában - mondta a polgármester. 
 
A digitális eszközök a mindennapi életünk részét képezik, így ezen eszközökhöz fordulunk segítségért is. Az EVITA azzal segíti a családokat, hogy egy hiteles tudástárat biztosít, melyhez mindenki ingyen hozzáférhet.
 
Forrás: hiros.hu
Kép forrása: pixabay. com - Jogtiszta fotó.
A kép illusztráció.
H.A.