Bővítik az üzemet, több lesz az Erős Pista Kecskeméten

Állami támogatás segítségével bővíti három kecskeméti telephelyét az Univer Product Kft. Nyolcmilliárd forintból egy teljesen új gyár felépítésére is jut pénz a meglévők fejlesztése mellett. 

Az Európa-szerte méltán híres Erős Pista gyártója, az Univer beruházásösztönző programon keresztül jutott 3,9 milliárdnyi támogatáshoz, amely vissza nem térítendő. Az eddigi termelését megkétszerezi, valamint egy új gyárat is épít Kecskeméthez közel, Hetényegyházán. Mindehhez önerőre, banki hitelre és az állam nagyvonalú támogatására is szüksége volt a cégnek. Így összesen nyolcmilliárd forintot ér a beruházás, amely során nem mellesleg megújuló energiára vált az Univer.

A meglévő üzemek kapacitását megduplázzák, technológiai fejlesztéseket hajtanak végre bennük, a hetényegyházi üzem pedig a tervek szerint 2023-ra készül el. Ebben szintén gyártani fogják a cég összes ismert termékét, nemcsak az Erős Pistát, hanem a tormakrémet, az Édes Annát, a Haragos Pistát, vagy a karácsonyi halászléhez elengedhetetlen Piros Aranyat.  

 

Az elengedhetetlen Erős Pista

Az elengedhetetlen Erős Pista

 

Az Univer nagy hangsúlyt fektet az alapanyagai minőségére. Fűszereit a környék termelőitől szerzi be, a kapacitásnövekedés tehát az egész térség fellendülését hozhatja magával.  

A beruházásösztönző program keretében három magyar cég, az Univer, a Gyermelyi és a Tolnatej kapott összesen 18,5 milliárd forint támogatást. Mindegyikük ismert több európai országban is, az Univer Romániától Németországig van jelen, de az Egyesült Államokba és Ausztráliába is szállít fűszereiből. 

 

M. A. 

Forrás:mti

Fotó: tastehungary