Bővülést ért el a Mercedes, új munkahelyeket hoznak létre

A Mercedes kecskeméti üzemében is növekedés volt megfigyelhető 2020-ban, a vállalat minden területen jól teljesített. Komoly fejlesztések, beruházások, új modellek bemutatása vár a Mercedesre idén, létszámbővítést is terveznek mindkét magyarországi egységükben. 

A Mercedes országos növekedése tagadhatatlan, szinte rekordszámú autót adnak el, az alkatrészgyártásban is bővülés figyelhető meg. A legkedveltebb típusokból az előző évhez képest többet adtak el, a Sprinterből például 13 százalékkal több fogyott, mint 2019-ben, a Benz Truks esetében ez a szám 12 százalék. Tavaly a járvány ellenére összességében is növekedést ért el a vállalat mindkét magyarországi cége, számszerűsítve 5,9 százalékos gyarapodást könyvelhettek el.  
 
 
Mercedes
Mercedes
 

Kecskeméten készült a Magyarországon értékesített Mercedes-Benz kocsik nagyjából negyede, ami szép teljesítmény a Bács-Kiskun megyei városi telephelytől. 2020-ban 160 ezer autót gyártottak itt, amellyel 3,7 milliárd árbevételt értek el. A növekedés annak is betudható, hogy a világon mindenütt nő az elektromos autók iránti kereslet, a Mercedes pedig már tavaly elkezdte a plug-in hibrid modelljeinek értékesítését.  

A vállalat még idén bővíti portfólióját elektromos autókból, öt teljesen elektromos meghajtású járművet mutatnak be 2021-ben, valamint 25 plug-in hibrid modell is felsorakozik majd a márkaboltokban. Emellett bővítést terveznek a gyárakban is, 2022-re egy új présüzemet alakítanak ki 23 ezer négyzetméteren. A százmillió eurós beruházásnak köszönhetően több új munkahely létesül a vállalatnál.  

Kecskeméten indítják meg még az idei év első negyedévében a plug-in-hibrid A-osztály sorozatgyártását. A kocsit a második negyedév végén mutatja be a Mercedes, és ehhez a folyamathoz is vesznek fel új dolgozókat. Főleg a termelési részlegekre lehet majd jelentkezni, de adminisztratív munkára is várják majd az új kollégákat Kecskeméten.  

 

M. A. 

Forrás: mti