Csúcstechnológiás gyárat avatott a Mercedes

A gyáravató után már meg is kezdte a termelést az új kecskeméti gyárban a Mercedes.

Újabb gyárral bővült Kecskeméten a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. A német autógyártó egy présüzemet épített fel Kecskeméten. A csarnok alapterülete több mint 23 ezer négyzetméter és körülbelül 2 évig építették. 

A most befejezett üzem már a Mercedes második kecskeméti présüzeme, amely valódi csúcstechnológiával működik. A gyárban külön kialakítottak egy olyan helyiséget is, ahol zavartalanul és a legkorszerűbb módon történhet meg a két üzem közötti szerszám csere.

merci_gyar_torzs

Egyre több új Mercedes modell készülhet Magyarországon

Az új csarnokban egy olyan gépsort is telepített a nagyvállalat, amely a lézer lemezvágást oldja meg. A korábbi, 1-es üzemben ilyen korszerű eszköz még nem került telepítésre, ezzel pedig tovább növelhetik a termelési eredményeket. 

A beruházás eredményeképp egyre több alkatrész fog helyben készülni a kecskeméti autógyárban előállított modellekhez és nem külföldről kell majd berendelni azokat. A jövőben újabb innovációk jöhetnek a városban, hiszen a Mercedes minden gyárát felkészíti a jövőbeni fenntarthatósági követelmények teljesítésére

Forrás: MTI
CS.SZ.