Digitális Tudásközpont Kecskeméten

A legmodernebb eszközökkel várja vendégeit a Digitális Tudásközpont Kecskeméten.

A 21. század leginnovatívabb készülékeivel ismerkedhetnek meg a kecskeméti Digitális Tudásközpont látogatói. Az országban hatodikként Kecskeméten nyitotta meg kapuit a mintaprojekt.
 
Április 1-jétől a Rákóczi úton lehet megtekinteni a technológiai újításokkal teli tudásközpontot. A már korábban is működő Digitális Jólét Program Pontok tapasztalatait felhasználva 6 vidéki városban alakítanak ki ilyen tudásközpontokat, melyek felszerelését, kialakítását, szakmai támogatását és koordinációját a Digitális Jólét Program látja el. 
 
Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere elmondta: “Itt egy olyan új hely és közösségi pont jön létre, amely nagyon sokszínű és igen sok lehetőséget biztosít a fiataljainknak. Egy stabil jövőt, stabil kiegészítő kompetenciát, lehetőséget és a jövő építését. Utóbbiban és a munkahelyteremtésben is egy kiváló központi helyszín.”
 
Az intézményi kapcsolódások mellett a központok közösségi térként is funkcionálnak, helyet adva a fiatalok és a fejlődni kívánó felnőttek vagy akár nyugdíjasok számára is.
 
G.B.
 
 
(Kép forrása: hiros.hu)