Elkezdték a Károly Róbert körút építésének második ütemét

Folytatódik a kecskeméti Károly Róbert körút építésének második üteme, így az 5. számú főútba csatlakozva teljes hosszában kiépül a város egyik legfontosabb gyűjtőútja.

 

A kecskeméti önkormányzat 3,356 milliárd forint vissza nem térítendő uniós, illetve hazai támogatást nyert a Károly Róbert körút hiányzó szakaszának megépítéséhez, melyet 1,071 milliárd forinttal egészített ki saját forrásból. 
 
A projekt keretében mintegy 1135 méter hosszú, hét méter széles, aszfaltburkolatú, kétszer egysávos közút létesül. Az északi oldalon a közvetlen szomszédos ingatlanok megközelítése, valamint a meglévő földutak csatlakoztatása érdekében a főpályával párhuzamosan 4,5 méter széles zúzottkő burkolattal ellátott szervízút is épül. 
 
A tervezett gyűjtőút déli oldalán az úttal közel párhuzamosan vezetett 2,5 méter széles, kétszer egysávos önálló kerékpárutat építenek ki, valamint attól másfél méter széles zöldsávval elválasztva külön nyomvonalon vezetett 2,25 méter széles gyalogjárda épül. A Margaréta utcától az 5. számú főútig terjed az érintett terület, melynek két pontján is körforgalmat alakítanak ki: az Irinyi utca végében egy szimpla, az 5. számú főúton lévő becsatlakozáson egy turbó körforgalom segíti a gördülékeny haladást. 
 
G.B.
 
 
(Forrás: baon.hu)