Érezd a ritmust!

Nem neked találták ki a súlyzós edzéseket? Elalszol a kondigépeken? Ne sajnáld! Tudunk valamit, ami biztosan felráz, és úgy hoz formába, hogy végig mosoly ül az arcodon. Rád vár a dance aerobic!

Mindannyian máshogy kapcsolódunk ki, más stílusú mozgást tartunk élvezetesnek, sőt, mivel ahány ember, annyi testalkat, egészen más tréning bizonyul hatásosnak, ha izomépítésről vagy éppen alakformálásról van szó. Erőnléti edzés, női torna, a legkülönbözőbb küzdősportok, mindenféle fitness irányzat – még felsorolni is nehéz a választékot. Ha imádod a zenét, és felpörgetnek a menő dallamok, válaszd a dance aerobic órák magával ragadó hangulatát!

 

Sportágtörténelem két percben

 

Azt biztosan tudod, hogy az aerobic egy egészen új, modern mozgásforma, ami nem csak az izmokat mozgatja meg, hanem a tüdőre, a szívre, a keringésre is jótékony hatással van. A zsírégetés mai napig töretlenül népszerűségű fajtája a ’60-as évek Amerikájában született. Ráadásul nem is akárhol: eredetileg a NASA űrhajósainak programjában szerepeltek a speciális mozdulatsorok. Ahogy lenni szokott, az irányzat kikerült Houston-ból, majd zenével párosítva, a ’80-as években, Jane Fonda legendás kazettáival világhódító útra indulva gyorsan betört a köztudatba.

 

Az emberek pedig imádták az otthon, egyedül, vagy klubokban barátokkal együtt is végezhető, követhető koreográfia szerint haladó, eredményes edzéseket. Elsősorban nők szerettek bele az izgalmas mozgásformába, hiszen az aerobic célja nem hatalmas izmok „felpumpálása”, hanem az állóképesség fejlesztése és a nőeisen ívelt test kialakítása.

 

Nőiesen ívelt test - aerobic

 

A dance aerobic világa

 

Idővel egyre több irányzata és ágazata jött létre a sportágnak: a klasszikus aerobicon túl megjelent a step, a fitness, a kangoo, a boksz vagy a capoeira aerobic, valamint a zene szerelmeseinek szánt aerobic dance. Ez utóbbi talán legváltozatosabb, legpörgősebb stílus, hiszen tánclépéseket vegyít a mozgássorok lépéseivel! Megjelenik a funky, a latin ritmusok, a hip-hop, az R&B, sőt, akár a pop is. Minden óra más, így soha nem fogsz unatkozni!

 

Ha eldöntötted, hogy kipróbálod, készülj fel izgalmas koreográfiákra, erős állóképesség-fejlesztésre és hatékony alakformálásra – mindezt pedig a legjobb zenékre! A dance aerobic megunhatatlan, fogadunk, hogy imádni fogod!