Helyi cég digitalizál és építkezik

Újabb kecskeméti cég bővít és fejleszt a megújuló energiák felhasználásával.

Az Abraziv Kft. mintegy 1 milliárd forintos beruházással bővíti és fejleszti tevékenységét Kecskeméten a megújuló energiák kihasználásával. A cég új napelemparkot hoz létre a saját a telephelyükön, továbbá két új gyártócsarnokkal bővülnek és további gyártó berendezéseket vásárolnak.

A vállalkozás fő célja, hogy 2023-ban jelentős kapacitásbővítést tudjanak elkönyvelni, mindemellett pedig minél modernebb infrastruktúrát szeretnének kiépíteni.

Az Abraziv Kft. egyébként már a megalakulásától kezdve komoly hangsúlyt fektet az innovációra, amelynek eredményeképp gyorsan és személyre szabottan tudnak szolgáltatásokat vagy termékeket kínálni az ügyfeleiknek.

abraziv_torzs

Egyre több városban épül napelempark

A vállalat nagy előnyei közé tartozik, hogy nagyon magasan képzett szakemberekkel dolgoznak együtt, így nem meglepő, hogy Magyarországon a saját szektoruk élvonalába tartoznak.

A cég főként mechanikus szemcseszóró gépeket és kabinokat gyárt, továbbá takarmányipari eszközöket készít és forgalmaz. A jelenlegi fejlesztések alatt két modern üzemet építenek fel, amelyek a jövőben lehetővé teszik a napi folyamatok hatékonyabbá tételét és optimalizálását.

A vállalkozás közleménye alapján a beruházás fő célja, hogy még inkább kihasználják az automatizálás és a digitalizáció előnyeit az iparban. Az Abraziv Kft. digitális és automatizált rendszerekkel is fejleszt 2023-ban, hogy a jövő technológia adottságait minél szélesebb körben kihasználják.

Forrás: MTI
CS.SZ.