Hetven év, hetven fa Kecskeméten

December elsején hetvenéves lett a kecskeméti Bácsvíz Zrt., amelynek apropójából a cég hetven fát ültetett el a közkedvelt Melinda parkban - adta hírül a hiros.hu. 

A helyi vízközmű szolgáltató szívén viseli a város és a természet sorsát, ezért a cég hetvenedik születésnapja alkalmából pontosan hetven darab facsemetét ültetett a városiak és a környékbeliek által kedvelt Melinda parkban.

 A parkba pár apró módosítást és fakivágást követően telepítették a hetven darab kis keskenylevelű kőrisfát egymástól öt méterre, amely környezeti szempontból hamar ad árnyékot és oxigéntermelő hatása is igen nagy lesz.

 

Az átadás napján az emlékkő és a fák közt

Az átadás napján az emlékkő és a fák közt

 

A hetvenéves évforduló mementójára egy emlékkő is került a parkba a fák közé, amelyen egy kis tábla jelzi a növénytelepítés emlékét.

A helyi vízközmű, a Bácsvíz Zrt. központi telephelyén nemrég új laboratóriumot avattak. Évente több, mint 100 ezer vízvizsgálatot végeznek majd a 900 négyzetméteres laborban, mind a Bácsvíz Zrt. tesztjeinek, mind más cégek vizsgálati megrendeléseinek helyet adva.  

 

 

M. A. 

Forrás és fotó: hiros.hu