Japán vállalat fejleszt a városban

Jelentős innovációt jelentett be egy japán cég a kecskeméti telephelyén.

Újabb nagyberuházás indul Kecskeméten, hiszen a Nissin Foods bejelentette, hogy mintegy 18 milliárd forintos beruházást kezdeményeznek a városban megtalálható telephelyükön. A fejlesztés az egész magyar élelmiszeripar számára pozitív hír. 

A magyar élelmiszeripar a romló piaci történések ellenére is talpon tudott maradt, az ehhez hasonló fejlesztések pedig tovább erősíthetik a szektor versenyképességet. 

nissin_Torzs

Az élelmiszeripar versenyképessége kulcsfontosságú

A Nissin Foods egyébként egy keleti élelmiszeripari nagyvállalat, amely előreláthatólag 2026 decemberéig építi fel a városban az új gyárépületeket. A mintegy 18 milliárd forintos beruházást a magyar kormány 1,3 milliárd forinttal segíti.

Az magyar állam azért támogatja a projektet, mivel az nagyban hozzájárul Kecskeméten az új munkahelyek létrehozásához. A közzétett tervek alapján legalább 50 új munkavállalót tud felvenni a japán cég a következő években.

A Nissin Foods és az állam közös projektje jól mutatja, hogy hazánkban az élelmiszeripar egy olyan ágazat, ahol folyamatosak a modernizációt segítő beruházások és a technológiai fejlesztések. 

Forrás: MTI
CS.SZ.