Kecskemét 750 millió forintos támogatást nyert a helyi közösségek építésére

750 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Kecskemét a helyi közösségek építésére, amelynek köszönhetően a következő másfél évben közel 350 közösségépítő program valósulhat meg a megyeszékhelyen. 

A 750 millió forintos támogatásból 250 millió forint az alapítványokat és az egyesületeket illeti meg, a további 500 millió forintot pedig a széchenyivárosi közösségi ház felújítására és átépítésére szánják, valamint a hunyadivárosi közösségi ház bővítésére. Kiderült az is, hogy a kósafalui közösségi- és játszótér fejlesztésére is jut az összegből.

A „KözösségÉpítő Kecskemét” című projekt keretében 23 kecskeméti civilszervezet pályázott, a több száz millió forintos keretnek köszönhetően pedig a következő másfél évben 347 program vár a kecskeméti lakókra. A bejelentő sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy minden korosztálynak kedveskedni szeretnének a jövő programjaival, valamint olyan különleges programokat is szerveznek majd, mint például tandembiciklis kirándulás autisták számára. 

Az említett 23 helyi civilszervezet, egyesület, illetve alapítvány 3-15 millió forint közötti összegre kérhetett támogatást, hogy megvalósíthassák kulturális vagy közösségépítő programjaikat. A sajtótájékoztatón bejelentették továbbá azt is, hogy mára minden támogatást igénylő szervezettel megkötötték a támogatói szerződéseket, így egy újabb mérföldkőhöz érkezett a projekt. 
 
kecskemet_programok
Rendkívül sokszínű a rendezvények választéka

“11 alapítvány és 12 egyesült kapott támogatást az említett negyedmilliárd forintos forrásból, amelyek által tovább gazdagíthatjuk Kecskemét járvány utáni kulturális életét” - mondta az alpolgármester, Engert Jakabné. 

A közel 350 tervezett rendezvény az előzetes bejelentések alapján 2022. év végéig valósulna meg a projekt által elnyert források felhasználásával. A programok között lesznek környezetvédelmi, hagyományőrző, gasztronómiai, ifjúsági, sport, zenés és táncos, valamint egészségmegőrző rendezvények is, így kijelenthető, hogy rendkívül sokszínű a választék. 

“Minden korosztály és minden társadalmi csoport talál majd számára kedvező programot. Nagyon jó ötletekkel találkoztunk, ilyen például az autisták tandembiciklis kirándulása is. Én személy szerint azt szeretném, ha minden kecskeméti tudna csatlakozni egy közösséghez” – említette a sajtótájékoztatón Horváth Attiláné, a “KözösségÉpítő Kecskemét” Helyi Közösség konzorciumvezetője.


Forrás: Kecskemét város hivatalos híroldala
CS.SZ.