Kecskemét is helyet kap a 2019-es Utazás kiállításon

Az idei Utazás kiállításon egy egész megye összefogott, hogy sokszínűségét bemutassa. A kiállítás történetében eddig ilyenre még nem volt példa, a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat már 3 éve dolgozik azon, hogy ez sikerülhessen.

Bács-Kiskun megye számára az Utazás kiállítás egy remek lehetőséget biztosított arra, hogy megmutassák a fejlődés egy fontos része Kecskemétnek és a megyének egyaránt.   

 

25 település vesz részt a rendezvényen egy 192 négyzetméteres standon, egységes arculattal, széles kínálattal és sok programmal. Mindent megtesznek, hogy az ide látogatók maradandó élményekkel térjenek haza. A megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy külön erre az alkalomra egy szlogent is alkottak: Bács-Kiskun boldoggá tesz.

 

Több polgármester is azon a véleményen volt, hogy a települések értékei, a nevezetességek, a kulturális különlegességek, gasztronómiai és pihenési lehetőségek egymást kiegészítve sokkal több turistát vonzanak majd a megyébe.

 

Utazás kiállítás

 

A rendezvény keretein belül lehetőségük lesz a színpadon egy kis gasztronómiai élményt is nyújtani.

 

A megyének ezen kívül elkészült 3 kiadványa, ami segíti a tájékozódást.

Az egyik az Ízleld meg! című kiadvány, amely 19 település ételspecialitásit, a hozzá illő borokat és kapcsolódó rendezvényeit tartalmazza. A másik a Csobbanj! című kiadvány, ahol a termál – és gyógyfürdők valamint a szabadvízi strandok közül lehet válogatni és mellette még a sport és kulturális rendezvényeket is ismertetik. A harmadik a Parti-Túrázz! című kiadvány, amiben a horgászhelyeket illetve a kirándulásra alkalmas területeket és a vízisport kedvelők helyeit gyűjtötték össze.