Kecskeméten gyártják a Mercedes új e-autóját

Sanghajban mutatták be a Mercedes legújabb elektromos modelljét, az EQB-t, amelynek sorozatgyártására a vállalat kecskeméti üzemében kerül sor. A típus az első Magyarországon gyártott elektromos autóként vonulhat a történelembe. 

Öt- és hétszemélyes verziót is gyártanak majd a Mercedes EQB modelljéből, amelynek szériagyártása még az idén elkezdődhet Kecskeméten. Az Origo összesítése szerint a két méret azért lehet fontos a magyar vásárlóknak, mert mint írják, az elektromos autókra felvehető támogatás mellett a nagycsaládosok számára elérhető autóvásárlási támogatást is fel lehet majd venni rá. 

A kínai piacot a helyi üzemből látják el, de az európai megrendelők autóit a kecskeméti Mercedes gyárban szerelik össze. Az üzemben a megfelelő előkészületek előrehaladottak.  

 

Az EQB

Az EQB

 

4,68 méter hosszúra alkották meg a kocsit, valamint a magasságára sincs panasz, összességében bővelkedik térben. A harmadik üléssor lábterén van mit csiszolni az Origo szerint, de feláras, sínen mozgatható középső üléssor is beszerezhető, áthidalva a problémát. A csomagtér ötszemélyes verzió esetén 495, hétszemélyes esetén 465 literes.  

Akkumulátora 419 km-rel nagy hatótávúnak számít, a Mercedes viszont később még nagyobb kapacitásúval értékesíti majd az EQB-t. Más újításokat is kínálnak majd a típushoz, ide kattintva érhető el ezekről bővebb információ.

 

 
M. A. 
Forrás és fotó: origo.hu